نشست و همفکری مدیران ورزش دانشگاه های منطقه یک کشور با حضور معاونین دانشگاه تهران
دکتر روح اله نصرتی معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه تهران در نشست مدیران تربیت بدنی دانشگاههای منطقه یک کشور که روز یکشنبه نهم دی ماه در تالار امیر کبیر برگزار شد، ضمن خیر مقدم به میهمانان و حاضران در نشست اظهار کرد: یکی از مهم ترین محورها در برنامه چهارساله دانشگاه تهران به عنوان سند راهبردی، توجه به مقوله شادابی، نشاط و پویایی به واسطه فعالیتهای ورزشی و تندرستی است.
وی با اشاره به اینکه شما به عنوان متولیان ورزش در دانشگاهها با کار سخت و در عین حال با اهمیت مواجه هستید بیان کرد: امروزه نگاه ها نسبت به فعالیت های ورزشی و فراغتی تغییر پیدا کرده است. در گذشته ممکن بود ورزش و تندرستی مقوله فرعی و جانبی در دانشگاه شمرده می شد اما امروزه فارغ از اهمیت ورزش در سطح فردی و اهمیت آن در تندرستی و سلامت جسمی و روحی فردی، موضوعی که توجه به ورزش را به یک ضرورت و نیاز بنیادی در سطح جمعی تبدیل کرده است تاثیر آن در پیشگیری از انواع آسیبهای اجتماعی، روانی و جسمی، شکل دادن به هویت جمعی ، ایجاد حس مثبت و امیدوار نسبت به آینده، تقویت حس نشاط و شادابی، تقویت فرهنگ پهلوانی و جوانمردی و گذران اوقات فراغت سالم است. بنابراین فعالیت فراغتی سالم از جمله ورزش و رویدادهای جمعی ورزشی ازحاشیه به متن منتقل شده و توجه به آن به عنوان یک ضرورت در دانشگاهها تبدیل شده است.
معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه تهران خاطر نشان کرد: ممکن است امکان کنار گذاشتن رویکردهای هزینه ای و درآمدی نسبت به توسعه تسهیلات ورزشی به صورت کامل مقدور نباشد اما با اتخاذ سیاستهای متعادل می توان موقعیت ، شرایط و امکانات لازم برای افزایش مصرف سرانه ورزش را برای همه کاربران دانشگاه فراهم کرد که در این زمینه نیاز به همافزایی و همکاری میان دانشگاه ها وجود دارد.
دکتر رضا نوری مدیرکل ورزش و تندرستی دانشگاه در این نشست؛ ضمن خیر مقدم به حاضرین و تبریک به دکتر زاعی مدیرکل تربیت بدنی وزارت علوم به دلیل پذیرش مسئولیت جدید، از برنامههای اخیر دبیرخانه منطقه یک به نکاتی اشاره نمودند. ایشان یادآور شدند می توان فعالیت ورزشی را در سبد سبک زندگی همه دانشجوبان و اهالی دانشگاه قرار داد. همچنین در توسعه ورزش دانشجویی می توان به همه اقشار از جمله اقشار ویژه، کم بینایان، نابینایان، و توان یابان، توجه کرد. با توجه به جامعه نابینایان در دانشگاه تهران، امسال تیم گلبال دانشگاه تهران با پشتیبانی دانشگاه در لیگ کشوری حضور داشت و در دور رفت مقام سوم این دوره از مسابقات را کسب نمود. همچنین پیشنهاد شد، مسابقات والیبال نشسته ویژه دانشجویان توان یاب راه اندازی شود.
دبیر منطقه یک ورزش دانشگاهها و موسسات آموزش عالی کشوراشاره نمودندامروزه آنچه که کمتر به آن توجه میشود و هویت ملی ما را زنده میکند ورزشهای بومی محلی است که میبایست سرمایه گزاری مناسبی در این حوزه صورت گیرد. در این راستا با فدراسیون ورزشهای بومی محلی نیز تفاهم نامه همکاری منعقد گردیده است.
دکتر نوری رئیس هیات ورزش های دانشگاهی استان تهران یادآور شدند؛ به منظور ایجاد انگیزههای مادی و معنوی دانشجویان برای حضور در لیگهای منطقه ای و کشوری، ضمن مذاکره با دکتر زارعی مدیرکل تربیت بدنی وزارت علوم و فناوری سه مورد پیشنهاد میشود؛ 1. قهرمانان، بدون سهمیه بتوانند در لیگ استان تهران حضور یابند. 2.تیم اول و دوم برای المپیاد انتخاب شوند. 3.تامین جوایز مادی برای تیمهای اول نا سوم. به این ترتیب فعالیت های ورزشی در این حوزه جریان سازی شده، خروجی های بهتری دریافت خواهد شد.
دکتر رضایان معاون دانشگاه و رئیس سازمان خدمات دانشجویی دانشگاه تهران بیان نمود؛ دانشگاه تهران به دلیل فرسودگی زیرساختها درگیر هزینههای بسیاری است. از سوی دیگر الویت ما شادابی وضعیت روحی و جسمانی دانشجویان است که باید با ورزش و مشاوره مورد بررسی قرار گیرد، در حالی که افراد امروزه به درمان و امور پزشکی ارجاع داده میشوند و این موضوع دردناک است. بنابراین باید به سمت فرهنگ سازی ورزش در دانشگاهها و جامعه پیشروی کنیم و این موضوع را جدی بگیریم.
همچنین دکتر زارعی مدیرکل تربیت بدنی وزارت علوم و فناوری؛ ضمن اظهار نارضایتی از کم رنگ بودن جایگاه ورزش در کشور و به خصوص ورزش دانشگاهها در خصوص سرانه ورزش در دانشگاهها پیشنهاداتی را عنوان نمود و اظهار امیدوای داشتند که دانشگاهها ارتباط خود را با وزرات علوم به عنوان مرکزیت امور بیشتر از پیش حفظ نمایند.
دکتر زارعی در خصوص اصلاحات اجرایی در حوزه برگزاری المپیادها، دوره های مربی گری و داوری درآینده نزدیک خبر داد و در خصوص مراکز تندرستی با توجه به شرح وظایفشان که پایش و بررسی ساختار قامتی دانشجویان است پیشنهاداتی ارائه نمودند.
ایشان بیان نمود به منظور ترویج ورزش در کشور و ایجاد جایگاه شایسته ورزش در جامعه لازم است بسیاری از ساختارها ی فعلی تغییر و یا بهبود یابند و این موضوع همکاری تلاش های گروهی دانشگاهها را طلب میکند.
نظر شما :