افتتاح نخستین المپیاد ملی ورزش همگانی دانشجویان سراسر کشور در دانشگاه تهران

دکتر نیلی احمدآبادی: ورزش تنها در موضوع تربیت بدنی خلاصه نمی‌شود، ورزش امری فرهنگی است/ در حقیقت هیچ مرزی میان آموزش، پژوهش و فرهنگ وجود ندارد

مراسم افتتاحیه نخستین المپیاد ملی ورزش همگانی دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی کشور با حضور دکتر مجتبی صدیقی رئیس سازمان امور دانشجویان و معاون وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، دکتر محمود نیلی احمدآبادی رئیس دانشگاه تهران، دکتر مجید سرسنگی معاون فرهنگی دانشگاه تهران، عصر یکشنبه 25 تیر در سالن شماره یک تربیت بدنی دانشگاه تهران برگزار شد.

دکتر محمود نیلی احمدآبادی، رئیس دانشگاه تهران به عنوان میزبان نخستین المپیاد ملی ورزش همگانی دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی کشور، در این مراسم گفت: برای دانشگاه تهران این موقعیت بسیار مغتنم است، ما خیلی خوشحال هستیم که توفیق میزبانی اولین المپیاد ملی ورزش همگانی به دانشگاه تهران داده شد و امیدواریم که میزبان خوبی برای دانشجویان ورزشکار عزیز باشیم.

دکتر نیلی احمدآبادی، تاکید کرد: برای ما در دانشگاه تهران ورزش تنها در موضوع تربیت بدنی خلاصه نمی‌شود، ورزش امری فرهنگی است؛ همانطور که در موضوع آموزش و پژوهش هم نمی‌توانیم مسئله فرهنگ را نادیده بگیریم. در حقیقت هیچ مرزی میان آموزش، پژوهش و فرهنگ وجود ندارد. ورزش فقط یک امر تربیت بدنی نیست همانطور که آموزش و پژوهش نیز صرفا برای یادگیری علم نیست. همانطور که آموزش و پژوهش جنبه‌های مختلف یک انسان را پرورش می‌دهد، ورزش هم جنبه‌های مختلفی در انسان را پرورش می‌دهد. ورزش صبر، رفاقت، هم‌زیستی، کار گروهی را یاد می‌دهد و به ما یاد می‌دهد چگونه در عین رقابت با هم رفاقت داشته باشیم.

رئیس دانشگاه تهران در ادامه افزود: بسیاری از موفقیت‌های دانشجویان ما بستگی به همین جنبه ورزشی و فعالیت‌های گروهی‌شان دارد لذا توسعه فعالیت‌های ورزشی همواره باید در دستور کار دانشگاه‌های ما باشد.

دکتر نیلی احمدآبادی در پایان گفت: آرزوی روزهای خوشی برای دانشجویان در این المپیاد دارم و امیدوارم همه شما پیروز این رقابت‌ها باشید؛ اولین پیروزی، پیروزی اخلاقی، دوستی و کار گروهی است. رقابت‌ها و مدال‌ها بعد از اینها مطرح می‌شوند.

پیش از سخنان دکتر نیلی احمدآبادی، دکتر مجید سرسنگی معاون فرهنگی دانشگاه تهران ضمن خوش‌آمدگویی به دانشجویان و مسئولان حاضر در مراسم افتتاحیه، گفت: دانشگاه تهران میزبان دانشجویان کشور در آیین افتتاح اولین المپیاد ملی ورزش همگانی دانشجویان سراسر کشور است که باعث افتخار ما است. خدا را سپاس می‌گویم که دانشگاه تهران با همکاری بخش عظیمی از همکاران خودش در سازمان‌های مختلف توانست افتخار برگزاری این رویداد بزرگ را پیدا کند.

دکتر سرسنگی ضمن تاکید بر نقش فرهنگی ورزش در جامعه، افزود: المپیاد ورزش همگانی هر چند سبقه قهرمانی ندارد اما یک امر مهم در آن وجود دارد و آن تلاش شما عزیزان برای مشارکت در یک امر جمعی و پیدا کردن روحیه گروهی است. این رخداد قطعا به نهادینه‌شدن فرهنگ ورزش همگانی در سراسر کشور کمک خواهد کرد.

معاون فرهنگی دانشگاه تهران در پایان سخنانش، گفت: به دلیل اینکه امروز میزبان شما دختران خوب ایران زمین هستیم، جا دارد درگذشت یکی از بانوان دانشمند و ارزشمند این آب و خاک، زنده یاد دکتر میرزاخانی را که نماینده شایسته‌ای برای دختران و زنان این مملکت بود به همه شما تسلیت بگویم. شک ندارم که توسعه این کشور در گرو فعالیت و مشارکت دختران و زنان شایسته این کشور خواهد بود.

در بخش دیگری از این مراسم دکتر پورکیانی مدیر کل تربیت بدنی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری به سخنرانی پرداخت و گفت: ورزش به عنوان یک مقوله اجتماعی و کار مهم با کارکردها و تاثیرات گسترده نقش ارزنده‌ای در دنیای امروز ایفا می‌کند ورزش و فعالیت بدنی جزئی از فرهنگ هر کشور است و ورزش همگانی ابزاری برای سلامتی، گسترش شور و نشاط و رشد ظرفیت‌های اخلاقی اجتماعی و عاطفی همه آحاد جامعه به ویژه نسل جوان محسوب می‌شود.

وی افزود: با عنایت به ضرورت فعالیت‌های جسمانی و توسعه ورزش‌های همگانی و تفریحی و نظر به سیاست‌های سازمان امور دانشجویان وزارت علوم، تحقیقات و فناوری مبنی بر اولویت ورزش همگانی و جذب بیشتر دانشگاهیان به ویژه قشر فهیم و فرهیخته دانشجو به فعالیت‌های ورزشی و همچنین تاکیدات مسئولان عالی نظام در مورد اهمیت ورزش همگانی؛ اداره کل تدبیت بدنی با همکاری همه بخش‌های آموزش عالی، اقدام به طراحی و برگزاری نخستین المپیاد ملی ورزش همگانی دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی کشور کرد. برگزاری این رویداد الگوی شایسته‌ای از تعامل و هم‌افزایی و بهره گیری از ظرفیت‌های موجود برای همه بخش‌های آموزش عالی کشور است.

دکتر مجتبی صدیقی رئیس سازمان امور دانشجویان و معاون دانشجویی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری نیز در این مراسم گزارش از پیشرفت های ورزش همگانی در سطح وزارت علوم تحقیقات و فناوری و بخش های مختلف آموزش عالی کشور، ارائه کرد.

گفتنی است، نخستین المپیاد ملی ورزش همگانی دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی کشور با حضور بیش از 90 تیم از سراسر کشور در بخش دختران 27 تیر با برگزاری مراسم اختتامیه و معرفی برگزیدگان به کار خود پایان می‌دهد و هفته اول مرداد نیز در بخش پسران برگزار خواهد شد.

1396/4/26   مهم